Organizing
Committee
  Congress
Information
  Program   Participation   Sponsorship
& Exhibition
  Travel Information
Program
Scientific Program
> Program > Scientific Program


All Days Day 1 August 29 (Sat) Day 2 August 30 (Sun) Day 3 August 31 (Mon) Day 4 Sept 1 (Tue)

All Session Official & Social Program Plenary Session Section Plenary Symposium Nursing Session (WFCCN) Pediatric Session (WFPICCS) Step-up Session Meet the Expert Workshop Oral Presentation Luncheon Symposium

All Venue RM01 RM02 RM03 RM04 RM05 RM06 RM07 RM08 RM09 RM10 RM11 RM12 RM13 RM14 Others

• Workshop01 : Adult Extracorporeal Cardiopulmonary Life Support: Basic step for ECPR
Date & Time Day 1 August 29 (Sat), 14:00-18:00 Venue RM14
Course coordinator/Instructor Su Jin KIM, Jae Seung JUNG, Sung Woo Lee, Yang hyun cho, Hyung Goo Kang, Wook jin Choi, Hyun Soo Chung
Capacity 24 persons
Detailed Program 14:00-14:10 (10min): Introduction
Introduction of the Program and Instructors
What is necessary for ECPR?

14:10-14:40 (30min): The Evidence of ECPR?
Understanding ECMO Circuit and management 

14:45-14:50 (5min): Simulation Orientation

14:50-17:50 (180min): Simulation 
Course 1. ECMO Devices
Course 2. Sono-guided Cannulation & Confirmation
Course 3. Why Doesn’t It Show Improvement?
Course 4. Do or Don’t? What Do I Have to Do?

17:50-18:00 (10min): Wrap up and Take Home Message

Target learner: Any department physicians,  Healthcare providers in Critical care 

Goal and objectives: This course is the basic step for  multidisciplinary professionals, to be involved in  
ECPR (Extracorporeal Cardiopulmonary Resuscitation). After course,the participants can make decision of team 
activation, implementation & maintenance of ECPR. They also can understand extracorporeal membrane 
oxygenation device and ECPR as an alternative resuscitative methods in the extension of Advanced cardiac 
life support and post- cardiac arrest care. Moreover, the bedside ultrasound guided cannulation in emergent 
situations, and the non-technical skill for successful ECLS will be practiced.
Remarks
• Workshop02 : ICU Monitoring Suite: Clinical decision support for critical care (Sepsis protocol and alarm management)
Date & Time Day 1 August 29 (Sat), 14:30-17:30 Venue RM13
Course coordinator/Instructor Drik HUESKE-KRAUS, Denise BRADLEY
Capacity 60 persons
Detailed Program 14:30-14:50 (20min): Welcome reception

14:50-15:30 (40min): Lecture
Early detection of clinical changes utilizing visualized clinical decision support tool in integrated ICU monitoring solution

15:30-15:40 (10min): Q&A

15:40-16:00 (20min): Clinical Session 1.Early detection of sepsis
Protocol Watch Sepsis, customizable to your protocol

16:000-16:20 (20min) Clinical Session 2. Alarm management
Clinical turning data into actionable information

16:20-16:30 (10min): Q&A

16:30-17:30 (60min): Clinical Decision Support monitoring hands-on session
(* Customized hands-on session by participants' clinical specialities)

16:30-17:30 (60min): Farewell
Remarks